Ulusal yas ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da yaşanan patlama sonrası 3 gün ulusal yas ilan ettiklerini açıkladı.

Ulusal yas ilan edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarla güvenlik güçleri için 3 günlük ulusal yas ilan edildiği belirtildi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında Ankara'daki patlamanın tüm ulusun birlik ve bütünlüğüne yapıldığı belirtildi. Devlet ve millet vurgusunun öne çıktığı konuşmada Başbakan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Yararlılar için de acil şifa dileklerini sunan Başbakan çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu basın mensuplarına yaptığı konuşmada her türden terör saldırılarını lanetleyerek bu saldırıda şehit düşen güvenlik güçleriyle yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet diledi. Davutoğlu üç günlük ulusal yas ilan ettiklerini de sözlerine ekledi.

Ulusal yas kapsamında eğlence etkinlikleri iptal ediilirken tüm yurttaki bayraklar yarıya indirilecek. Bu durumun tek istisnası ise TBMM Anıtkabir ve Cumhurbaşkanlığı köşkü önündeki bayraklar olacak.

 


Etiketler; #ulusal yas
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.