Van Başkale'de terör örgütü PKK karakola saldırdı: 9 yaralı

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Eşmepınar Jandarma Karakoluna PKK tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışma sonrasında bomba yüklü olan bir araç karakol yakınında patlatıldı. Patlamada 7'si asker, 1'i korucu ve 1 vatandaş olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Van Başkale'de terör örgütü PKK karakola saldırdı: 9 yaralı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Eşmepınar Jandarma Karakolu'na PKK tarafından hain bir saldırı düzenlendi. İran sınırında bulunan ve Başkale'ye yaklaşık 50 km uzaklıktaki Eşmepınar Jandarma Karakolu'na saat yaklaşık 18.30 civarında, terör örgütü PKK uzun namlulu silahlar ve roketatarlar ile saldırı düzenlendi.

PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakolu'nda bulunan askerlere taciz ateşi açıldı. Askerlerimizin hemen karşılık vermesi üzerine Eşmepınar Jandarma Karakolu'nda çatışma çıktı. Çıkan çatışma esnasında bomba yüklü olan bir araç, karakol yakınında patlatıldı. 



Aracın patlaması sonucunda orada bulunan 7 askerimiz, 1 korucu ve o sırada orada bulunan bir vatandaş yaralandı. Yaralanan askerlerimiz, korucumuz ve vatandaşımız hemen Başkale'de yapılan ilk müdahalenin ardından  tedavi için helikopter ile Van'a sevkedildi.



Karanlıktan faydalanıp kaçan PKK'li teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmeleri için hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.