Yerli otomobilin görüntüleri paylaşıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobile ait prototipleri paylaştı.

Yerli otomobilin görüntüleri paylaşıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobille ilgili son görüntüleri paylaştı. Üretilen otomobillerin prototipini paylaşan Bakan Işık, henüz geliştirme aşamasının devam ettiğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık yaptığı açıklamada motor ve donanım açısından özgün bir yapıya sahip olacağını belirttiği araç için tüm maddelerin Türkiye'de üretileceğinği söyledi. Çeşitli testlerle beraber Ar-Ge çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Bakan Işık, yerli otomobilde elektrikli motor kullanacaklarını belirtti.

Bakan Işık seri üretim aşamasında özel sektörü tercih edeceklerini ifade etti. Bir otomobil mükemmeliyet merkezinin kurulacağını söyleyen Bakan, bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 


Etiketler; #yerli otomobil
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.