Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik
24 Nisan 2017 Pazartesi 11:26

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 24 Nisan 2017 tarihli ve 30047 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


24 Nisan 2017 PAZARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 30047

YÖNETMELİK

Gaziosmanpaşa Üniversitesinden:

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS
EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 31/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 14 – (1) Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.

(2) Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır.

(3) İlgili yönetim kurulunca mazeretler nedeniyle kabul edilen kayıt dondurma süreleri dikkate alınmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(7) Fakülte ve yüksekokullardaki dört yıllık lisans programları 240, beş yıllık lisans programları 300, altı yıllık lisans programları 360, iki yıllık ön lisans programları ise 120 AKTS kredisini kapsar.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Ek sınavlar
MADDE 34 –
(1) Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda iki öğretim yılı); bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız; başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır.

(2) Kayıtlı olduğu programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden başarılı oldukları hâlde mezuniyet için öngörülen Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını sağlayamamaları sebebiyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son dönem (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda son sınıf) öğrencilerine not ortalamalarını yükseltebilmeleri için diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılında hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.

(3) Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler ders kredi esasına göre tespit edilen öğrenim ücretini ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İlişik kesme ve kayıt silme
MADDE 35 –
(1) Öğrencilerin kayıt silme ve Üniversite ile ilişiklerinin kesilme halleri aşağıda belirtilmiştir.
a) Üniversiteden çıkarma cezası almış olanların kaydı silinir.
b) Üniversiteye kayıt sırasında, sahte veya yanlış bilgi ve belge verdikleri sonradan anlaşılan öğrencilerin, bulundukları yarıyıla bakılmadan, ilgili yönetim kurulu kararı ile Üniversite ile ilişiği kesilir. Söz konusu öğrenciler, Üniversiteden ayrılmışlarsa, kendilerine verilen diploma dâhil belgelerin tümü iptal edilir ve haklarında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır.
c) Kendi isteği ile Üniversiteden ayrılacak öğrenciler yazılı olarak başvurur. Başvuru üzerine kaydı silinen öğrenciye, istemesi halinde öğrenim durumunu gösteren bir belge ile kayıt sırasında teslim ettiği diploması geri verilir.
ç) Öğrencinin öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamaması halinde ilgili yönetim kurulu kararı ile ilişiği kesilir.
d) Dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kaydın yenilenmemesi nedeniyle, ilgili yönetim kurulu ile Senato kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
e) Azami öğrenim süresi sonunda, hiç almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği ders sayısı altı ve üzerinde olan öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
f) Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve alıp da devamı sağlanmayan dersler de dahil olmak üzere başarısız ders sayısını beş ve altına indiremeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
g) Verilen ek süreler sonunda; mezuniyet için devam yükümlülüğü yerine getirilememiş bir dersi kalan veya devam yükümlülükleri yerine getirilmiş olsa dahi birden fazla başarısız dersi olan öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü yürütür.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

24 Nisan 2017 tarihli ve 30047 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.