Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 8 Şubat 2018

Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 8 Şubat 2018 tarihli ve 30326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 8 Şubat 2018
08 Şubat 2018 Perşembe 21:00

Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 8 Şubat 2018 tarihli ve 30326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane Üniversitesinden:

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM
VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 13 – (1) Dikey geçiş sınavı sonucunda lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:

a) Ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden tüm yarıyıllara ait toplam muaf olunan derslerin her bir 36 AKTS değeri için bir üst sınıfa intibakı yapılır. İntibak yapılan süreler eğitim-öğretim süresinden sayılır. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan programlarda öğrencilerin lisans programına başlayabilmeleri için Üniversitenin yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavını geçmeleri veya yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederek başarılı olmaları gerekir. Yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencilerine bu Yönetmelik hükümleri uygulanır. Öğretim dili en az %30 yabancı dil veya tamamen yabancı dil olan programların yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, 23/3/2016 tarihli ve 29662 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkçe eğitim yapan yükseköğretim programlarına ÖSYM’ce yerleştirilebilir. Dikey geçiş yapan öğrenciler 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi hükümlerine göre öğrenimlerine devam ederler.

b) Ön lisans eğitimi sırasında şartlı başarılı olarak geçtikleri derslerden muaf edilmezler.

c) Lisans not ortalamaları, ön lisans programında alarak lisans programında muaf edilen dersler ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanır.

ç) Dikey geçiş yapan öğrencilere lisans eğitim ve öğretimlerinde bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü yürütür.


Gümüşhane Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.


8 Şubat 2018 tarihli ve 30326 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.