İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 21 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 21 Ocak 2018 tarihli ve 30308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
İnönü Üniversitesinden:
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM
VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 21/10/2013 tarihli ve 28798 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) I. II. III. sınıf öğrencilerinin her yıl belirli sayıda pratik çalışmayı (preklinik), verilen sürede başarılı olarak yapması zorunludur. Sınav barajını en az 60 puan olarak tamamlayamayan öğrenci o pratik uygulamalarından başarısız sayılır ve yıl sonu sınavına giremez ve o uygulamayı bir sonraki eğitim-öğretim yılında tekrar eder. Öğrenci, ilgili olduğu pratik ders ile ilgili dersin teorik ders ve ara sınavlarına girmek zorundadır.”
“(8) Eğitim-öğretim yılında devamı alınmış, ancak başarısız olunmuş 4 veya daha az sayıdaki staj, Dekanlık tarafından belirlenen program dahilinde tekrar edilebilir. Protetik diş tedavisi stajında kalındığı takdirde bu staj dahil olmak üzere en fazla 3 staj tekrar edilebilir. Bu sayıdan fazla stajdan başarısızlık durumunda öğrenci bir üst sınıfa geçemez, başarısız olduğu tüm stajları bir sonraki ders yılında tekrar eder.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(6) Bütünleme sınavı; yarıyıl/yıl sonu sınavı sonucunda başarısız olan öğrencilere sadece başarısız oldukları dersler için verilen sınav hakkıdır. Klinik uygulamalarda (stajlarda) eğitim-öğretim yılı başında ilan edilen ödevleri eksiksiz ve başarılı olarak tamamlayamadıkları için ilgili dersin yıl sonu veya staj sonu sınavına girme hakkı elde edemeyen IV. ve V. sınıf staj öğrencileri, bütünleme sınav tarihine kadar, staj sonu sınavına girme hakkı elde etmesi ve başarılı olması halinde bütünleme sınavına girebilirler.”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Öğrencilerin o eğitim yılında başarılı sayılmaları için en az 60 başarı puanına ulaşmaları gereklidir. Yıl sonu başarı puanı (staj ve preklinik uygulaması olan dersler hariç); yıl içi puan ortalamasının %40’ı ile yıl sonu sınav puanının %60’ının toplanması sonucunda elde edilen puandır. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için yıl sonu veya bütünleme sınavlarından en az 60 puan alma zorunluluğu vardır. Preklinik derslerinin yıl sonu sınavında önce pratik sınav, sonra teorik sınav yapılır. Bu pratik sınavdan en az 60 puan alan öğrenciler teorik sınava alınırlar ve teorik sınavdan da en az 60 puan almaları gerekir. Staj sonu sınavında başarılı olabilmek için en az 60 puan almak zorunludur.
(3) Ders kurulları sınavlarının puan ortalamasının %50’si ile ders kurulu yıl sonu sınavının %50’si toplanarak başarı puanı hesaplanır. Ancak, ders kurulları puan ortalaması 75 ve üzerinde olan öğrenciler dilekçe ile başvurmaları halinde, yıl sonu sınavına girmezler. Ders kurulları puan ortalaması, yıl sonu sınav puanı olarak kabul edilir.”
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Pratik çalışmalarından olan laboratuvar/preklinik çalışması tartışma, seminer, staj, gözlem stajı ve teorik derslere devam zorunludur ve yoklama yapılır. Teorik derslerin %30’undan fazlasına, pratik çalışmaların ise her biri için %20’sinden fazlasına katılmayan öğrenci (F1) notu alır ve o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz. İlgili dersin tekrarı bir sonraki ders yılında yapılır. Derslerde yoklama yapılmasında, öğretim üyesi; devamsızlıkların hesaplanarak takip edilmesinden ise öğrenci işleri birimi sorumludur.”
MADDE 5 – Bu Yönetmelik 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini İnönü Üniversitesi Rektörü yürütür.