İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
01 Kasım 2017 Çarşamba 13:45

İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 1 Kasım 2017 tarihli ve 30227 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Gedik Üniversitesinden:

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 26/10/2016 tarihli ve 29869 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin sekizinci ve dokuzuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(8) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil şartı aranmaz. Ancak; tezli yüksek lisans programına ilgili enstitü kurulunun teklifi üzerine Senatonun onayı ile yabancı dil şartı konulabilir. Bu takdirde asgari yabancı dil puanı 55’tir. Üniversitede yapılan yabancı dil yeterlik sınavından veya YDS ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 alanlar bu programlarda yabancı dilden başarılı sayılırlar.

(9) Kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında en az 60 yabancı dil puan şartı aranır.  Ancak;  ilgili enstitü kurulunun teklifi üzerine Senatonun onayı ile yabancı dil puanı yükseltilebilir.  Üniversitede yapılan yabancı dil yeterlik sınavından veya YDS ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 60 alanlar bu programlarda yabancı dilden başarılı sayılırlar.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü yürütür.

İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.