İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 22 Mayıs 2018 Salı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 22 Mayıs 2018 Salı
23 Mayıs 2018 Çarşamba 08:30

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 22 Mayıs 2018 tarihli ve 30428 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinden:

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS
EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 29/4/2013 tarihli ve 28632 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin başlığı ile birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üç ders sınavı, tek ders sınavı, ek sınav ve süreler”

“(1) Üç ders sınavı; Üniversitenin Tıp Fakültesi dışında diğer tüm Fakülte ve Yüksekokullarında, Staj ve/veya Klinik Uygulama Eğitimi dersleri ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi proje dersleri hariç olmak koşuluyla tüm dersler ile 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinde sayılan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili ve yabancı dil dersleri ile genel kültür dersleri için uygulanır.

(2) 16 ncı maddede belirtilen normal öğretim süresi içinde bölümün/programın ders planlarında gösterilmiş derslere yazılmış derse devam koşullarını yerine getirmiş ve mezuniyet aşamasına gelmiş öğrencilerden en çok üç dersten başarısız olanlara süre kayıplarını önlemek amacı ile her yarıyıl sonunda, dersin açıldığı döneme bakılmaksızın üç ders sınavı açılır. Üç ders sınavına ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:

a) Üç ders sınavı, bütünleme sınav sonuçlarının ilanından sonra takip eden dönem başlamadan önce fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile yapılır.

b) GANO’su 2,00’ın altında olan öğrenciler şartlı başarılı oldukları (DC, DD harf notlu) derslerden de üç ders sınavlarına girebilir. Bu sınavlarda başarısız olan öğrencilerin eğitim süreleri uzar. Başarısız oldukları derslere açıldıkları yarıyılda kayıt yaptırmak zorundadırlar. Üç ders sınavlarının mazeret sınav hakkı yoktur. Sınavda asgari geçer not 100 üzerinden 60 puandır. Başarı notu hesaplamasında yıl içinde o dersle ilgili ara sınav notu ve diğer notlar değerlendirmeye alınmaz.

c) Üç ders sınavında başarısız oldukları ve/veya şartlı başardıkları ders sayısını tek derse indiren öğrenciler üç ders sınavını takip eden tek ders sınavına girebilirler. Mezun olabilmek için tek dersi kalan öğrenciler, dersin devam koşulunu sağlamış olmak kaydıyla ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile yarıyıl sonu sınavlarının bitimini takiben Şubat, Haziran, Eylül aylarında ilan edilen tarihte yapılacak tek ders sınavına girebilirler. Tek ders sınavında başarılı olamayan öğrenci, derse kayıt yaptırmak zorundadır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.