Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 29 Mart 2018 Perşembe

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 29 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 29 Mart 2018 Perşembe
29 Mart 2018 Perşembe 10:15

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 29 Mart 2018 tarihli ve 30375 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Alparslan Üniversitesinden:

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM
VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 11/10/2013 tarihli ve 28792 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 23 – (1) Muafiyet sınavı; öğrencilerin ortak zorunlu yabancı dil dersinden ve zorunlu hazırlık sınıfından muaf olmaları için öğretim yılı başında açılan bir sınavdır. Bu sınavın uygulama esasları, Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“h) Üniversitenin veya kamu kurum ve kuruluşlarının organize ettiği bilimsel, sosyal, sportif ya da sanatsal etkinliklere iştirak etmek isteyen öğrenci, izinli sayılmasını talep etmek üzere resmi belgelerini ibraz etmek suretiyle etkinlikten en az onbeş gün önce birimine müracaat eder. Birim yönetim kurulunca başvurusu kabul edilen öğrenci, organizasyonun devamı süresince izinli sayılır ve ilgili karar, öğrencinin kayıt yaptırdığı dersleri veren öğretim elemanlarına bildirilir. Öğrencinin izinli sayıldığı süre, öğretim elemanları tarafından devamsızlık süresinin hesabında dikkate alınmaz.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Açıköğretim programları ve uzaktan öğretim programları hariç, aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırdığının belirlenmesi.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü yürütür.

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

29 Mart 2018 Tarihli ve 30375 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.