Muş Alparslan Üniversitesi'ne ait 2 yönetmelik - 20 Mart 2018 Salı

Muş Alparslan Üniversitesi'ne ait Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması ile Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, bugünkü 20 Mart 2018 tarihli ve 30366 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi'ne ait 2 yönetmelik - 20 Mart 2018 Salı
20 Mart 2018 Salı 23:00

Muş Alparslan Üniversitesi'ne ait Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması ile Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, bugünkü 20 Mart 2018 tarihli ve 30366 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Alparslan Üniversitesinden:

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 16/2/2014 tarihli ve 28915 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muş Alparslan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 25 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Tez danışmanı, Üniversite kadrosundaki öğretim üyeleri arasından görevlendirilir. Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda, birinci danışmanın teklifi, anabilim dalı kurulunun görüşü ve Yönetim Kurulunun kararı ile ikinci tez danışmanı görevlendirilebilir. İkinci tez danışmanı Üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü yürütür.

Muş Alparslan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

Muş Alparslan Üniversitesinden:

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 11/10/2013 tarihli ve 28792 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 22 – (1) Muafiyet sınavı; öğrencilerin ortak zorunlu yabancı dil dersinden ve zorunlu hazırlık sınıfından muaf olmaları için öğretim yılı başında açılan bir sınavdır. Bu sınavın uygulama esasları, Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“h) Üniversitenin yahut kamu kurum ve kuruluşlarının organize ettiği bilimsel, sosyal, sportif ya da sanatsal etkinliklere iştirak etmek isteyen öğrenci, izinli sayılmasını talep etmek üzere resmi belgelerini ibraz etmek suretiyle etkinlikten en az on beş gün önce birimine müracaat eder. Birim yönetim kurulunca başvurusu kabul edilen öğrenci, organizasyonun devamı süresince izinli sayılır ve ilgili karar, öğrencinin kayıt yaptırdığı dersleri veren öğretim elemanlarına bildirilir. Öğrencinin izinli sayıldığı süre, öğretim elemanları tarafından devamsızlık süresinin hesabında dikkate alınmaz.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Açıköğretim programları ve uzaktan öğretim programları hariç, aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırdığının belirlenmesi.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü yürütür.

Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

20 Mart 2018 Tarihli ve 30366 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.