ODTÜ'de LGBT'liler istedi, Karma Tuvalet Uygulaması hayata geçti

ODTÜ'de 400 öğrencinin cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek için imza topladığı karma tuvalet uygulaması hayata geçirildi. ODTÜ yönetimi tuvaletlerin karışık olmasını isteyen öğrencilerin talebini kırmadı ve kampüs içerisinde 1 tuvaleti karma yapma kararı verdi.

ODTÜ'de LGBT'liler istedi, Karma Tuvalet Uygulaması hayata geçti
21 Haziran 2017 Çarşamba 16:00

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde LGBT Dayanışmasının uğraşları sonrasında karma tuvalet dönemi başladı. ODTÜ'de eğitim gören 400 öğrenci tuvaletlerin karma olması için imza topladı. Amaçlarının ne olduğu anlaşılamayan öğrencilerin topladığı imza ile karma tuvalet dönemi başlıyor. 

Cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek isteyen bazı öğrenciler, tuvaletlerin karma olması için 400 imza topladı. ODTÜ yönetimi ise, öğrencilerin bu talebine sessiz kalmadı ve cinsiyetsiz tuvalet uygulamasını hayata geçirdi. Karma tuvalet dönemiyle birlikte kampüs içerisinde 1 tuvalet karma oldu. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri tuvaletlerde kadın erkek ayrımını kaldırmak adına 400'den fazla imza topladı. Cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek isteyen öğrenciler karma tuvalet talebinde bulundu. Öğrencilerin bu talebini yanıtsız bırakmayan üniversite yönetimi cinsiyetsiz tuvalet uygulamasını hayata geçirdi.

Üniversite yönetimi, karma tuvalet uygulamasına geçtiklerini okulun girişine astıkları 'Bu binadaki tuvaletlerin hepsi 400+ öğrencinin talebiyle cinsiyetsizleştirilmiştir' afişleri ile duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GELECEĞE DÖNÜŞ - 7 yıl önce
YAAA ŞİMDİ KADINLAR BİZ ERKEKLERİN GİRDİĞİ TUVALETE GİRİP NİKAH MASASINA OTURURSA YA ABAZADIR YA MİDESİZ. ULAN BEN ERKEK OLDUĞUM HALDE ERKEKLER TUVALETİNE GİRİNCE CİNSİYETİMDEN TİKSİNİYORUM . GERÇİ KADINLAR TUVALETİ NE ALEMDE ONU DA BİLMİYORUM AMA BENCE LEZBİYENLER DAHA KOYU LEZBİYEN OLUR.KADINLAR ERKEKLERDEN TİKSİNİR. SIÇMANIN MAHREMİYETİ DE KALMADI. HANGİ İBNE ÇIKARDI BU İŞİ?
Avatar
Melike - 7 yıl önce
iyi günler, ODTU lgbti dayanismasinin bir uyesiyim. haberinizde buyuk bilgi yanlislari var. lutfen olayin aslini ve dayanismanin ne yapmaya calistigini ogrenmek icin facebook uzerinden odtu lgbti dayanismasi sayfasi ile iletisime gecin.