YÖKDİL Soru ve Cevapları 9 Temmuz 2017

YÖKDİL sınav soru ve cevapları merak ediliyor. Binlerce adayın katıldığı YÖKDİL sınavı nasıldı, kolay mıydı, zor muydu? Adaylar soru ve cevapları merak ediyor. 9 Temmuz YÖKDİL Cevapları ile ilgili merak edilenler haberimizde

YÖKDİL Soru ve Cevapları 9 Temmuz 2017
09 Temmuz 2017 Pazar 17:10

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavına alternatif olarak çıkan YÖKDİL sınavı 9 Temmuz 2017 Pazar günü gerçekleşti. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ile Akademik dil yeterliliğinin ölçülüyor. YDS'den yeterli puanı alamayan adaylara alternatif olarak çıkarılan YÖKDİL sınavı 8 Temmuz 2017 Pazar günü gerçekşeşti. Sınavdan çıkan adaylar ise Lisansüstü Eğitim ve Doçentlik Sınavı için gerekli YÖK DİL soru ve cevapları merak ediliyor.

5 merkezde gerçekleştirilen YÖKDİL, YDS sınavında uygulandığı gibi doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise en az 65 olması gerekecek. Bu sınav YDS'yi etkilememekle beraber adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

YDS'den at ve kat kolay olan YÖKDİL, ÖSYM'nin yaptığı YDS'den yüksek puan alamayanlar için iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. İngilizce Dil Yeterliliğinin ölçüldüğü bu sınavlara adaylar ezber ve test teknikleriyle çalışıyor. 

9 Temmuz 2017 YÖKDİL Soru ve Cevapları

9 Temmuz 2017 Pazar günü yapılan YÖKDİL soru ve cevaplarının gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. Sınav soru ve cevapları açıklandığı an haberimizden ulaşabileceksiniz. 

Sınav ile ilgili görüşlerinizi haberimizin altında bulunan "Yorum" sekmesinde paylaşabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.